آخرین اخبار
دبیرکل شریان در گفت‌وگو با خبرآنلاین:

امکان تشکیل فراکسیون جدید در مجلس وجود دارد

گفتگو ابوالقاسم جراره دبیرکل شریان و نماینده مجلس در گفت‌وگو با خبرآنلاین
اشتراک گذاری
۲۰ شهریور ۱۴۰۳
60 بازدید
نویسنده : بختیاری
منبع : شریان
کد مطلب : 1254

ابوالقاسم جراره (دبیرکل شریان و نماینده مجلس) در گفت‌وگو با خبرآنلاین:

مجلس فعلا ۲ فراکسیون دارد، ۳ تا فراکسیون نشده اما حرف و صحبت زیاد است. البته عملکرد فراکسیون انقلاب اسلامی عملکرد موثری نبوده به این معنی که نشده نشست کارشناسی صورت بگیرد، لذا فراکسیون هنوز قوام نگرفته است.

در حقیقت به دلیل وقوع برخی اتفاقات و برگزاری انتخابات پیاپی، فراکسیون انقلاب اسلامی قوام جدی نگرفته است. امکان دارد یک فراکسیون شکل بگیرد اما در حال حاضر فراکسیون دیگری شکل نگرفته که به صورت رسمی فراکسیون مستقل دیگری داشته باشیم

در مورد اینکه رأی اعتمادی که کابینه از مجلس گرفت، خوب بود یا خیر، باید گفته شود که نگاه مجلس به دولت نگاه تعاملی و کمک است و به این معنی نیست که اگر کسی از کابینه افتاد، نگاه منفی داشته باشیم و اگر رأی آورد، نگاه مثبت داریم.

خیر؛ نگاه مجلس نگاه کمک به دولت است چنانچه نگاه رهبری همین است که مجلس به دولت کمک کند، اگرچه مجلس باید وظایف خودش را انجام دهد، یعنی بررسی‌ها در قالب آن چارچوب‌ها و نظارت‌هایی که مورد توجه رهبری و مجلس است و نمایندگان بر روی آن تاکید دارند، لحاظ شود. اما رای اعتماد دادن مجلس به کابینه را نقص نمی‌دانم.

مجلس نگاه نظارتی خود را دارد؛ البته نگاه مجلس در مرحله اول کمک به دولت بود اما در ادامه نگاه نظارتی و انجام وظیفه خود از طریق کمیسیون‌ها و صحن، را دارد

طبیعتا در مجلس نسبت به مواردی نظیر کابینه و مواضع سیاسی اعضای کابینه اختلاف نظر وجود دارد اما وجود اختلاف نظر به این معنی نیست که حتما دنبال ایجاد مانع هستیم. این نگاه غلط است، نگاه نباید صفر و صدی باشد چراکه نگاه صفر و صدی به هر موضوعی می‌تواند مشکل‌آفرین باشد.

بنابراین باید با نگاه دقیق و عاقلانه به مواضع پرداخت، اگر ثابتی، رسایی و یا هر کس دیگری موضع‌گیری می‌کند باید حرف‌های او را بشنویم چراکه مجلس جای حرف زدن، شنیدن مواضع و تبادل نظر است، لذا این موارد طبیعی هستند و قالیباف یا هر فرد دیگری مانند رسایی امکان دارد حرف منطقی و درستی بزند، مجلس باید بپذیرد.

این حرف‌ها را باید بشنویم چراکه مجلس جای حرف زدن و کار منطقی و کارشناسی است و اگر کسی حرفی زد بلافاصله به او برچسب نزنیم

برای مثال اگر یکی از نمایندگی صحبت کرد، نگوییم چون این حرف را زده، مخالف دولت است. کما اینکه برخی نمایندگان به عنوان مخالف صحبت کردند اما در جریان انتخابات به پزشکیان کمک می‌کردند، یعنی این فرد در ستاد پزشکیان کار کرده و تلاش کرده که پزشکیان رأی جمع کند اما الان با فردی که او معرفی کرده، به عنوان یک نماینده و کارشناس می‌گوید این فرد معرفی شده در جایگاه این وزارت قابلیت ندارد، لذا نظر مخالف می‌دهد.

در چنین شرایطی نباید گفت چون نماینده مذکور این حرف را زد، مخالف پزشکیان شده.

فردی برای جلیلی کار کرده اما در مورد وزیری به عنوان مخالف صحبت کرده است، اینکه دلیل نمی‌شود چون نسبت به یک وزیر به عنوان مخالف صحبت کرده با کابینه مشکل دارد، این نگاه صحیحی نیست.

ما باید به اندازه‌ای سیاست داشته باشیم که حرف مخالف و موافق را بشنویم و هر آنچه که قول درست‌تری است، را بپذیریم. این کار اخلاقی‌تر است و به شرعیات هم نزدیک‌تر است

من رأی یکدست مثبت به کابینه ندادم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *